(Renungan)Lelaki Membaca Al-Quran Dalam Keadaan Koma

0 komentar


Seorang pemuda yang bertugas sebagai Imam di sebuah mesjid di jordan telah mengalami koma. Namun satu kejadian yang luar biasa menimpa pada pemuda itu, pemuda itu tiba-tiba membaca al-quran ketika sedang koma.

Remaja Jordan yang bertugas sebagai imam itu mengalami kecelakaan dalam sebuah musibah yg menimpa dirinya, ketika dalam keadaan koma tiba
 tiba saja pemuda tersebut membaca Al-Quran Al-Karim dalam keadaan yang tidak sadarkan diri setelah keluar dari ruang operasi bedah Subhanallah, apa jua kelakuan atau perkataan yang kita gerakkan semasa kita sadar diri, Allah SWT akan gerakkan secara automatik apabila kita dalam keadaan tidak sadar.

Inilah maksud kata-kata Imam Al-Ghazali yang mengatakan ” apa saja perbuatan kita di dunia adalah gambaran perbuatan kita di alam Akhirat nanti “. Betapa malunya kita dihadapan Allah SWT apabila kita berkelakuan tidak senonoh dihadapan Allah SWT di Akhirat nanti.

Semoga Allah SWT memberi semangat kepada kita semua untuk melakukan ibadat dan menjauhkan kita semua daripada melakukan kejahatan, agar kita berkelakuan dan berkata-kata dengan perkataan terbaik dihadapan Allah SWT nanti, Aamiin Ya Rabbal Alamin.
 

sumber
Share this article :

Posting Komentar

 
Support : Copyright © 2011. Khazanah Islami - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger